Lázár: visszamenőlegesen is érvényesek lesznek a CSOK-rendeletek

Pénzcentrum/Portfolio2016. február 4. 13:35

Lázár János csütörtöki bejelentése szerint a hamarosan megjelenő CSOK-rendeletek visszamenőlegesen, január 1-től érvényesek lesznek.

Erről, és sok más fontos témáról is szó lesz a Portfolio CSOK-klubjaiban: KATTINTS IDE az időpontokért!
A tegnap délutáni kormányülésen a CSOK volt a fő téma és az új rendeletek kidolgozása

 - mondta Lázár János a csütörtöki kormányinfón. Számos kérdésben döntött a kormány, a munkát holnap folytatjuk. A rendeletek megalkotása az igazságügyi minisztérium dolga lesz.

Ellenkező jogi szabályokat kell tisztába tenni. A társadalom 80-90 százaléka támogatja azt, hogy a kormány segítséget nyújtson a családoknak, akik otthonteremtésre vállalkoznak.

A hamarosan megjelenő rendeletek január elsejére visszamenőleges hatályúak lesznek, vagyis a szabályok a 2016 folyamán korábban benyújtott igénylőkre is érvényesek lesznek.

 

A jogalkotás is igyekszik csipkedni magát, az élet nem áll meg

- ismerte el burkoltan Lázár azt, hogy késnek a jogszabályok aktualizálásával, a rendeleteknek ugyanis az eredeti tervek szerint február 3-án kellett volna megjelennie. Az önkormányzatokkal már egyeztetett a kormány, itt többen is jelezték, hogy ingyen telket adnak az építkezőknek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
CSOK: Költségvetési hatások

A kormány meghallgatta a nemzetgazdasági miniszter beszámolóját az otthonteremtési támogatások költségvetési hatásáról. 40 milliárd forint van az idei költségvetésben lakástámogatásokra. De ez felülről nyitott kassza. Mindenki kap CSOK-ot, aki igényel. A CSOK-ra jelentkezők a kormány CSOK-jában részesülhetnek - viccelődött Lázár utalva arra, hogy ha szükséges, akkor a kormány többet költ erre. Ennek fedezete nincs veszélyben a nemzetgazdasági miniszter szerint.

Címkék:
hitel, csok, csok 2016, csok 10+10, csok 10+10 millió,