Mi ez a hisztéria: miért szabadult rá mindenki a lakásokra?

Nagy Bálint2015. május 15. 18:37

Már nemcsak pozitív előjelek, hanem konkrét statisztikák is igazolják, hogy mozgásba lendült a hazai lakáspiac. Nagy kérdés azonban, hogy a régóta várt trendforduló elérte-e a teljes piacot, vagy továbbra is csak egyes területek sajátossága. Az elmúlt időszakban ráadásul fontos változások is életbe léptek a lakáshiteleknél, illetve a lakásvásárláshoz felhasználható állami támogatásoknál. Mindezt figyelembe véve sokakban merülhet fel, vajon meddig érdemes még várni a lakásvásárlással, hol, mi alapján kell meghozni ezt a fontos pénzügyi döntést. Szakértők segítségével ezekre a kérdésekre keresték a választ a Portfolio egyedülálló lakossági rendezvényén, a Millenárison megrendezett 'LAKÁS 2015 Kiállítás és Vásár' péntek délutáni panelbeszélgetésén.

2015. május 15-17. között a Portfolio egyedülálló, és nem utolsó sorban INGYENES lakossági rendezvénnyel szolgálja ki a lakásvásárlás előtt állókat a Millenárison. A 'LAKÁS 2015' olyan lakossági kiállítás és vásár, ahol minden a lakáskeresőkről és a lakáskeresőknek szól. Új és használt lakások, telkek, projektek, hitel, biztosítás, felújítás - minden egy helyen.
Köztudott, hogy a GDP pozitív irányú változása magával húzza a lakásárakat is. Mivel 2012 hezitálása után a GDP növekedésével párhuzamosan 2013-tól a lakásárak is növekvő pályára álltak, így abban bízunk, hogy a jelenleg tapasztalható fejlődő gazdaságban ez a trend hosszútávon nyomon követhető lesz a hazai lakáspiacon. Ezt erősíti az is, hogy a lakáshitelek és az állami ösztönzők piacán is előremutató fejlemények léptek életbe. Ide tartozik a jegybanki kamatpolitika, a CSOK, a forintosítás, a hitelkiváltás, és a "fair banking"-törvény is, amely mind-mind az eddig elmaradt lakásvásárlásokat ösztönözhetik

- hívta fel a figyelmet "Lakáshitelezés 2015-ben - lehetőségek, állami támogatások" c. nyitóelőadásában Pélyi András, az FHB Bank Partneri Értékesítési Főosztályának osztályvezetője.

Címkék:
otthon, lakásvásárlás, ingatlan, kiállítás, vásár, csok fhb, lakás2015, portfolio, millenáris,