Milliárdos csalás: többszáz lakásvásárlót vert át a cég

MTI2014. július 23. 14:01

Több mint egymilliárd forint értékben vett át pénzt lakásépítéshez egy debreceni cég hét munkatársa több száz sértettől, a pénzt azonban saját céljaikra használták fel - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A cég dolgozói 2005 januárja és 2011 decembere között több mint 200 sértettel kötöttek adásvételi előszerződéseket, illetve szerződéseket - mondta el Plásztán-Kopcsa Kamilla sajtóreferens.

A társaság tagjai több mint egymilliárd forint értékben vettek át pénzt a lakásvásárlóktól, azonban az összegeket a finanszírozó pénzintézetnek nem fizették be, hanem saját céljaikra használták fel. A sértettek így nem szereztek tulajdonjogot a kifizetett ingatlanokban.

A rendőrség a 37 és 60 év közötti nőket és férfiakat csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás, pénzmosás, csődbűncselekmény bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya július 15-én befejezte a nyomozást és vádat emel a gyanúsítottak ellen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
csalás, lakás, építkezés, lakótelep, közokirat hamisítás, hűtlen kezelés, magánokirat hamisítás, csődbűncselekmény,