Kivéreztetik a közműcégeket: fekete hónap elé néznek a szolgáltatók

MTI2014. március 4. 10:34

Támogatná a távfűtés alapdíjának legalább ötvenszázalékos mérséklését - mondta a Délmagyarországnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a rezsicsökkentést az elmúlt két esztendő legnagyobb szociális sikerének tartja. Tárgyalnának arról hogyan adják át érdekeltségeiket és hagyják el az országot a gáz- és áramszolgáltatók.

A Csongrád megyei napilapban kedden megjelent interjúban a politikus úgy fogalmazott, hogy "fekete hónap elé néznek a szolgáltatók". 2014 után az a fő kérdés, hogy miként lehet a tartósan alacsony áram- és gázárat biztosítani Magyarországon - mondta. "Garantáljuk, hogy a lakossági szolgáltatásoknál nem lesz helye a profitnak" - tette hozzá.

Az államtitkár közölte, a kormány kész minden áram- és gázszolgáltatóval korrekt tárgyalásokat folytatni arról, hogy miként tudják átadni érdekeltségeiket, elhagyni az országot.

Jelenleg is folynak ilyen tárgyalások - tudatta a politikus, hangsúlyozva: akármelyik céget is veszi át az állam, minden munkavállalóra igényt tart majd. "A szolgáltatás színvonalát nem akarjuk csökkenteni, csak a kivett pénz mennyiségét" - mondta.

 

Címkék:
energia, rezsi, közművek, rezsicsökkentés, rezsiharc, áramszolgáltatók, lakossági gázár,