Figyelem, átverés! Egy ártatlan hívással kezdődik minden

Pénzcentrum2013. november 27. 16:01

Veszélyre figyelmeztet a Szegedi Vízmű: ismeretlenek - a cég nevében - ivóvíz minőség vizsgálat végzéséhez telefonon igyekeznek időpontot egyeztetni. A trükk ott van, hogy a helyszínen pénzt is kérnek a vízvizsgálatot végzők.

Felhívja a szegediek figyelmét a Szegedi Vízmű, hogy Kiskundorozsmáról, egy lakossági ügyfelüktől bejelentés érkezett, miszerint ismeretlenek, a cég nevében ivóvíz minőség vizsgálat végzéséhez telefonon igyekeznek időpontot egyeztetni. A helyszínen pénzt is kérnek a vízvizsgálatot végzők.

Közleményük szerint az utóbbi években többször előfordult már, hogy ismeretlenek - vízműves szakembernek kiadva magukat - különböző ürüggyel megpróbálnak bejutni házakba, lakásokba.

A vízmű magánszemélyek részére csak külön igény, vagy panasz esetén végez ivóvíz-minőség vizsgálatot. Munkatársaik fényképes igazolvánnyal igazolják, hogy a cég dolgozói. A vízminőség vizsgálatért a helyszínen nem kérnek pénzt.

Bár egyelőre nem tudunk arról, hogy az ország más részein is előfordult volna hasonló eset, érdemes óvatosnak lenni. A csalók, bűnözők ugyanis sok esetben valamely közműszolgáltató munkatársának adják ki magukat, így próbálják megkárosítani a - leginkább idős, kiszolgáltatott - áldozatokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nyugdíjasok ellen elkövetett csalásokról itt olvashatsz bővebben.

Címkék:
energia, átverés,