240 kilométernyi csatorna épül Budapesten a következő években

Pénzcentrum2013. november 26. 14:02

Mintegy 240 kilométernyi csatorna épül Budapesten a következő másfél évben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében - mondta el az InfoRádiónak az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. ügyvezető igazgatója. Wertán Zsolt Zoltán azt is jelezte: a 34 milliárd forint összértékű beruházásnak van olyan szakasza, amely a metróépítés bonyolultságával vetekszik.

A főváros szennyvizeinek 50 százaléka tisztítatlanul folyt a Dunába egészen 2010-ig, azóta a megfelelő szennyvíztisztító kapacitással rendelkezik már a főváros, így a dunai beömléseket sikerült nagyrészt megszüntetni - mondta el Wertán Zsolt Zoltán.

Hozzátette: néhány olyan hely van még, ahol a Dunába közvetlenül, tisztítatlanul folyik be a szennyvíz, illetve néhány terület található a fővárosban, ahol a csatornázottság hiánya miatt emésztővel, illetve szippantós autóval kell megoldani ezt a kérdést.

A most elindult projekt összesen Budapest 16 kerületében zajlik - ismertette az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. ügyvezető igazgatója. A belvárosban már nincsen csatornázatlan terület, de az összes kerületben, amelynek van külső peremrésze, megindul a csatornázás. A XVI., XVII., XVIII. és a XXIII. kerületben várhatók a legnagyobb horderejű munkálatok.

A projektben majdnem 240 kilométernyi csatornát fektetnek le Budapesten, illetve mintegy 40 ezer ember szennyvízelvezetését oldják meg. Ez egy kisebb magyarországi város lakosságának felel meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Néhány kerületben már el is indult a kivitelezés, és várhatóan a jövő tavasszal mindenütt megkezdik a beruházást.

Címkék:
lakás, Budapest, közművek,