Döbbenet: nulla forint tartozás miatt akarták kikapcsolni a gázt

Pénzcentrum2013. november 13. 16:02

A gázszolgáltató azzal fenyegetett egy makói családot, hogy elzárja náluk a gázt tartozásuk miatt, amelynek összege 0 forint.

Különös felszólító levelet kapott a gázszolgáltatótól a minap a makói Papné Gruber Erika. A levél arról tájékoztatja, hogy a cég kezdeményezte a fogyasztó kizárását a földgázszolgáltatásból, mert tartozását nem rendezte - számolt be a különös küldeményről a Délmagyar.hu.

"Ügyfélszámláján a mai napon 0,00 forint tőketartozást és ezt meghaladóan ennek járulékait és egyéb költséget tartunk nyilván" - állapítja meg a levél, amely arról is szól, hogy ha hátralékát 8 napon belül nem rendezi, a társaság felbontja a vele kötött szerződést.

Az ügyfél szerint az összeget illetően biztos nem elírásról van szó: ügyfélszámláján valóban 0 forint tartozás lehet, ugyanis nincs hátraléka. Korábban ugyan előfordult, hogy késve fizettek be néhány csekket, és emiatt felszólító leveleket kaptak, de már az utóbbiak miatt külön kiszámlázott összeget is rendezték.

A cég elnézést kért a hibáért, és a felszólító levél költségét sem számlázza ki. A szerződés felmondásáról szóló értesítés egyébként sem kerülne a fogyasztónak pénzébe, de jelen esetben a felszólító levél még csak nem is hatályos. A 0 forintos számlát rendszerhiba miatt küldték ki. A problémát az okozhatta, hogy a befizetés könyvelése és a szerződés felmondásáról szóló levél kiállítása egy napon történt, így ezek sajnos elkerülték egymást.

Címkék:
számla, energia, rezsi,