Magyar celebek: aranyból van a WC-deszka és a csap is

Pénzcentrum2013. október 12. 13:03

Különös szokásaik vannak a magyar sztároknak, ha a fürdőszobáról van szó. Van, akinél a csaptelep van aranyból, van, akinek a WC-deszkája aranyozott.

Fásy Ádámék aranycsapból folyatják a fürdővizet: a Super TV2-n futó Pimasz úr Ottalszik keddi adásában a mulatós betekintést engedett házának eddig rejtett zugaiba is. Papp Gergőt a fürdőszoba nyűgözte le igazán, ahol a görög oszlopok mellett jól megférnek az aranyfüstös csapok is.

Közben kiderült, hogy L. L. Junior is vonzódik a nemesfémhez. "Pontosítanék: a vécémnek csak bizonyos részei vannak bevonva arannyal, és fogalmam sincs, hány karátos, de ez nem is lényeges. Kicsit nagyobb feneket kerítettek ennek, mint szerettem volna" - szögezte le a Borsnak Junior, aki nem akarta megmutatni fürdőszobája ékét a nyilvánosságnak.

Nem biztos, hogy az aranyozott szaniterek egyben a legtakarékosabbak is. Most mutatunk néhány tippet, hogy spóroljunk a vízzel a fürdőszobában.

WC

Célszerű beszerezni egy víztakarékos tartályt. Ez lehet kétállású, pl. szükség szerint 3 vagy 7 litert enged le, illetve az öblítés hossza attól is függhet, hogy milyen hosszú ideig nyomjuk a gombot.

Ahol elég nagy a hálózati nyomás, használjunk tartály nélküli vízöblítőt, amely addig engedi a vizet, ameddig a csapját nyitva hagyjuk.

A rosszul záró bója miatt a vécétartály naponta akár 700 liter vizet is elereszt. Figyeljünk oda erre.

Az úszóbójás vécétartályt átállíthatjuk úgy, hogy kevesebb vizet fogyasszon. Hajlítsuk meg az úszó karját, hogy feltöltéskor az eredetinél alacsonyabb vízszint álljon be.

Lakásfelújításkor megfontolhatjuk esővizet vagy szürkevizet (fürdővíz, mosó-, öblítővíz) hasznosító WC-öblítő rendszer kiépítését.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csap

Jó minőségű, tartós csaptelepet vásároljunk. Fontos a folyamatos karbantartás: a szűrőbetétek rendszeres tisztítása, vízkőtelenítés.

Javítsuk, javíttassuk meg a csepegő csaptelepet. Az állandó csepegés nemcsak zavaró, de vízpazarló is. Egy csöpögő csapteleppel naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhatunk.

Szereljünk a csapokra aerátos csapvégeket. Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.

A legmodernebb keverőcsapok között találhatunk kifejezetten víz-, és energiatakarékos változatokat is, amelyek beépített mechanikával akadályozzák meg, hogy túl nagy vízsugarat, vagy túl meleg vizet engedjünk.

A termosztatikus csaptelepeknél pontosan be lehet állítani a vízhőmérsékletet. Ezek a kifolyó víz hőmérsékletét a víznyomás változásaitól és az egyéb zavaró tényezőktől függetlenül állandó értéken tartják.

Címkék:
energia, celeb, super tv2,