Ennyibe kerül egy luxusház, beltéri medencével itthon + képek

Pénzcentrum2013. április 28. 08:01

Több száz millió forintba is kerülhet egy medencés ingatlan. Főként, ha télen, nyáron is pancsolni akarunk.

A hosszúra nyúlt tél után végre megérkezett az igazi kánikula Magyarországra, melynek hála a hétvégén megtelt a legtöbb hazai strand is. Akadnak azonban, akiknek akár odahaza is egész évben lehetősége van a lubickolásra. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak mennyibe kerül az a luxus, ha évszakoktól és időjárási viszonyoktól függetlenül is vár minket egy beltéri úszómedence egy fárasztó munkával töltött nap után.

Cikkünk elkészítéséhez ezúttal is az egyik legnagyobb hazai ingatlanközvetítő portál adatbázisát hívtuk segítségül. A szűrés során a "ház" kategóriába sorolt, "úszómedence" kulcsszót tartalmazó, fényképpel ellátott hirdetéseket vettük figyelembe, mivel a fénykép nélküli hirdetések gyakran megtévesztőek lehetnek. Bár a körkép elkészítéséhez használt portálon a teljes hazai kínálatnak csak a töredéke jelenik meg, azonban ezek alapján is lehet következtetéseket levonni.

Az adatbázis tanúsága szerint bár az úszómedence elég gyakori Magyarországon, beltéri lubickolásra alkalmas fürdőhelyiséget csak elvétve találni a piacon. Ráadásul Földrajzi elhelyezkedésüket tekintve sem túl széles a paletta. A legtöbb ilyen ingatlan Pest megyében, illetve Budapest legmagasabb presztízsű területein (Orbánhegy, Rózsadomb, Istenhegy) találhatóak. Így az sem meglepő, hogy ezek az ingatlanok többnyire a legdrágább árszegmensben találhatóak. 50 millió forint alatt többnyire nem is érdemes keresgélni, de egy úszásra is alkalmas méretű beltéri medencés ingatlanra már több száz millió forintunk is rámehet. Az egyik legdrágább ilyen ingatlan pedig közel másfél milliárd forintot kóstál.

 

Címkék:
lakás, lakáshirdetés, ingatlan, medence, úszómedence, luxus,