A magyar énekes tragédiája: a lakásmaffia döntheti nyomorba

Pénzcentrum2013. március 2. 13:07

Rettegésben tölti a napjait a Sziget fesztivál egykori sztárja, a 91 éves Uhrin Benedek és fia: bár kifizettek 9 és félmillió forintot egy panellakásért, májusban mégis utcára kerülhetnek.

Az idős táncdalénekes a lakásmaffia áldozata lett - írta a napokban a Blikk. Uhrin Benedek tavaly azonban eldöntötte: szülővárosából, Gyomaendrődről a fővárosba költözik, hogy még egyszer, talán utoljára felfedezzék, újra beindítsa zenei karrierjét.

A társasházi lakást F. Sándortól vették meg, aki nem is a tulajdonos volt. (A tulajdonos a lakók szerint idős, rokkant férfi volt, de nyoma veszett.) Mellesleg a lakáson volt másfél millió forint közüzemi- és közösköltség-tartozás, amelyről az eladó vállalta, hogy a vételárból kifizeti.

A szerződés aláírása (tavaly november) után derült ki, hogy amúgy megbuherált órán keresztül jön a lakásba az áram, az ingatlan pedig a tartozások miatt még azóta sem került Uhrin nevére.

"Megkaptuk a levelet a végrehajtótól: májusban elárverezik az otthonunkat, és hajléktalanok leszünk. De én nem akarok az utcán meghalni! [...] Kihasználták a fiam betegségét, az idős koromat, és csúnyán átvertek. Pluszban kifizettük a vállalkozónak a lakás takarítását, festetését és a bútorok szállítását, pedig össze is törte a régi cseresznyefa szekrényünket. Folyton újabb számlákat nyújtott be, és a költözéskor eltűnt egymillió forint készpénzünk is, amit egy befőttesüvegben tartottam." Uhrin a bíróságon keres elégtételt.

A lakásmaffia nem kegyelmez

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jól példázza az ingatlanmaffia módszereit egy korábbi kecskeméti eset. Buki Péter 2010-ben került a kecskeméti kórházba, ahol a bizalmába férkőzött egyik betegtársa felesége. A 45 éves asszony gyakran meglátogatta, és szóba került, hogy Péter vevőt keres az anyjától örökölt lakásra. A nő egy alkalommal az erős gyógyszerek hatása alatt álló férfit elcipelte egy ügyvédi irodába, ahol azt mondta: segít az eladásban, ehhez azonban egy megbízási szerződést kell aláírnia.

Valójában egy adásvételi szerződést íratott alá a sértettel, mely szerint 4 millió forintért megvásárolta és ki is fizette a Botond utcai lakást. A férfi egyetlen forintot sem kapott, végleg elvesztette a lakását, mert azt a szerződés alapján átvezette a földhivatal a csaló nevére, ő pedig egy hónap múlva 4,3 millió forintért eladta egy jóhiszemű vevőnek, aki azonnal be is költözött Péter örökségébe.

A nő ellen nemrég emeltek vádat, a kecskeméti ügyészség álláspontja az, hogy a férfit tévedésbe ejtette az asszony. Az ügyvédről viszont nem csak a kamara, hanem az ügyészség is azt mondja, hogy nem követett el bűncselekményt.

Címkék:
csalás, csaló, lakás, lakásvásárlás, rendőrség, közösköltség,