Önhibájukon kívül is kikerülhetnek az ócsai lakóparkból a bedőlt hitelesek

Pénzcentrum2013. február 8. 15:20

Egy év elteltével kitehetik a szűrét az ócsai lakóparkból azon eladósodott lakáshiteleseknek, akiknek ingatlanát ezen idő alatt sem tudja értékesíteni bankjuk - írja a Napi Gazdaság.

Önhibájukon kívül is kikerülhetnek az ócsai lakóparkból a bedőlt lakáshitelesek. A jelenleg épülő lakóparkba a szociálisan rászoruló, jelzáloghitel adósságot felhalmozó személyek költözhetnek be, az első ütemben 80 házba, 80 család.

A lap emlékeztet: a beköltözőket pályázaton választják ki, a pályázat beadási határideje február 15-én jár le. A rendeletben meghatározott szabályok szerint azok pályázhatnak, akiknek jelzáloghiteles házát már elárverezték, vagy kijelölték kényszerértékesítésre, de még nem adták el, de várhatóan a pályázati döntésig (március 25.) arra sor kerül.

Azok pályázatát is támogathatja azonban a bírálóbizottság, s velük bérleti szerződést köthet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET), akik a döntés meghozataláig nem veszítik el ingatlanjuk tulajdonjogát, de egyéb pályázati feltételnek megfelelnek. Így azoknak a beköltözőknek, akiknek meglévő házát a bérleti szerződés aláírásától számított egy éven belül nem tudja eladni a hitelező bank, megszűnik az ócsai bérletük, ki kell költözni a lakóparkból.

Címkék: