Ilyen rég volt: tovább esik a benzinár

Pénzcentrum2012. október 29. 15:04

Újabb jelentős mértékű, literenként tíz forintos benzinár esés jön szerdán a kutakon, így mindössze pár nap leforgása alatt összességében már húsz forinttal tankolhatjuk olcsóbban az üzemanyag literjét. A dízelesek is örülhetnek, hiszen a gázolaj literje négy forinttal kerül majd lejjebb.

Szerdától bruttó tíz forinttal csökkenti a MOL a benzin és négy forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 394,6, a gázolajét pedig bruttó 410,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (10 Ft-os benzinár és 4 Ft-os gázolajár csökkentéssel) szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 411-412 forintos, a gázolajat pedig 427-428 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét még mindig 15, a gázolajét pedig 26 forinttal vásárolhatjuk meg drágábban, ami 3,8 és 6,4 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

Címkék: