Érdemes még várni a tankolással

Pénzcentrum2012. szeptember 17. 14:02

Jelentős mértékben, 8 forinttal csökken szerdától a benzin ára a hazai kutakon. Ilyen mértékű áresésre az utóbbi három évben mindössze kétszer volt példa. Ugyanakkor a gázolajat tankolók sem panaszkodhatnak, hiszen öt forintos csökkenésre kerül majd sor. Érdekes, hogy egy hete még arról számoltunk be, hogy 8 forinttal emeli a benzin nagykereskedelmi listaárát a MOL.

Szerdától bruttó nyolc forinttal csökkenti a MOL a benzin és öt forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 420,6, a gázolajét pedig bruttó 422,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (8 forintos benzinár és 5 forintos gázolajár csökkentéssel) szembesülhetnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 435-436 forintos, a gázolajat pedig 439-440 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

A benzin esetében 8 forintos, vagy annál nagyobb áresésre az utóbbi három évben eddig csak kétszer került sor, így a szerdától várható árváltozás méreteit tekintve a jelentősebbek közé sorolható. Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét még mindig 42, a gázolajét pedig 57 forinttal vásárolhatjuk meg drágábban, ami 11 és 15 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

Címkék:
gázolaj árváltozás,