Már megint áremelés a kutakon

Pénzcentrum2012. augusztus 21. 15:34

Nyolc forinttal emeli szerdától a benzin és hat forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a MOL - tudta meg a Portfolio.hu. Az áremelést elsősorban a finomított termékárak további drágulása magyarázza, de ezúttal a forint árfolyamának gyengülése is kedvezőtlen irányba hatott.

Szerdától bruttó nyolc forinttal emeli a MOL a benzin és hat forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 420,6, a gázolajét pedig bruttó 420,7 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (8 Ft-os benzinár és 6 Ft-os gázolajár emeléssel) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 435-436 forintos, a gázolajat pedig 437-438 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az áremelés oka a finomított termékek drágulása, de ezúttal már a forint árfolyamának dollárral szembeni gyengülése is kedvezőtlen irányba hatott.

Címkék: