Fillérekért eladó a véres dráma helyszíne

Pénzcentrum2012. augusztus 5. 16:34

Szeretnék eladni szellemtanyává változott kulcsi házukat a négy hozzátartozójának meggyilkolásával vádolt, H. Csanád Jutas életben maradt családtagjai. Nem lesz könnyű megszabadulniuk a borzalmak házától, még úgy sem, hogy potom összegért, 5 millió forintot kérnek a 350 négyzetméteres lakért - írta a Blikk.

- A közelmúltban tudtuk meg, hogy a család életben maradt tagjai, az édesanya és a lánya próbálnak túladni a házon. Ami megdöbbentő, hogy mindössze 5 millió forintot akarnak az épületért - mondta az utca egyik lakója, aki szerint ennyi pénzért sem találnak olyan vevőt, aki ilyen házban kívánna élni.

A szellemtanyává változott családi ház 350 négyzetméteres és nyolc szobája van. Az ingatlan meglehetősen rossz állapotban van, jelentős felújításra szorul, a körülötte lévő területet pedig évek óta nem gondozták. Értékét azonban nem ez rontja a leginkább, hanem a házban történt borzalmas események. H. Csanád Jutas április 6-án egy bozótvágó késsel végzett bátyjával, édesapjával és nagyszüleivel. Édesanyját és nővérét is súlyosan megsebesítette, ők azonban túlélték a támadást.

Mint a nyomozás során kiderült, a szobák falait szinte mindenütt vér borította Csanád esztelen gyilkolása nyomán. Bár a nyomokat már eltüntették, a történtek kísértetként élnek tovább a falak között. A Blikk úgy tudja, hogy Csanád nővére, Réka, aki életveszélyes sérülésekkel élte túl öccse mészárlását, visszaköltözött a családi birtokra. Ahhoz azonban neki sem volt bátorsága, hogy abban a házban húzza meg magát, ahol Csanád a rokonait lekaszabolta. A fiatal nő talán épp ezért egy melléképületben lakik, a településen azonban ritkán látják, alig teszi ki a lábát.

Kiss Csaba, Kulcs polgármestere úgy véli, a hihetetlenül alacsony ár ellenére nem sikerül túladni a házon. Az elmúlt években egyébként is haldoklik az ingatlanpiac Kulcson, két év alatt egyetlen építkezési engedélyt sem adott ki az önkormányzat. Ha valaki ide is költözne, nem hiszem, hogy azt az épületet választaná - tette hozzá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ingatlan.com portálon található hirdetések tanúsága szerint egy 50 négyzetméteres házat is 5 millió forintért hirdetnek Kulcson, A portálon meghirdetett két legnagyobb kulcsi ingatlan 270 négyzetméteres, ami még mindig száz négyzetméterrel kisebb, mint a horrortanya. Az egyiket 37, a másikat csaknem 40 millió forintért árulják.

Címkék: