A fiatalok a félszocpolra várnak?

Magyar Hírlap2012. március 12. 09:34

Az állami támogatások esélyt adhatnak az ingatlanpiac fellendülésére, de továbbra is égetően nagy szükség lenne bérlakásokra - írja a Magyar Hírlap.

Átfogó, hosszú távú lakáspolitikára van szükség, amely kormányoktól függetlenül utat mutatna - közölte a napilappal Borsi László, a Lakásvásár Médiacsoport elnöke. Ugyanakkor, mint mondta: a szocpolra és a kamattámogatott hitelre összesen hatmilliárd forintot különített el a kormányzat, ezzel szemben a 2004-es csúcsévnek számító időszakban mindez elérte a 230-250 milliárd forintot.

Éppen ezért az elnök véleménye szerint szükséges lenne a félszocpol bevezetésére is. a legtöbb fiatal pár ugyanis elsősorban olcsó lakásban gondolkodik.

Borsi László mindemellett elmondta, hogy az állami ösztönzőkön túl új lakásokra, szociális bérlakásokra is szükség lenne. Mint mondta: rengeteg elavult lakás található ma Magyarországon, melyben még mindig élnek emberek. Ennek megváltoztatásához, a lakásállomány lecserélődéséhez komplett, átfogó bérlakásprogram kidolgozására lenne szükség, de amíg a gazdaság nem áll talpra, nem várható hasonló program és beruházás.

 

Címkék: