Mégsem vált megyét Balatonvilágos

MTI2012. január 30. 13:03

Érvénytelen lett a helyi népszavazás Balatonvilágoson vasárnap, miután a részvétel nem érte el az ötven százalékot, így Balatonvilágos továbbra is Veszprém megyéhez tartozik - közölte a falu jegyzője az MTI-vel az urnazárást követően.

Balatonvilágoson vasárnap kellett dönteniük az ott élőknek helyi népszavazáson arról, hogy Veszprém vagy Somogy megyéhez tartozzon-e a település.

Szombathyné dr. Kézi Aranka elmondta: Balatonvilágoson 1217 személy jogosult választásra, közülük 538-an adták le voksukat este hét óráig a polgármesteri hivatalban kijelölt szavazóhelyiségben. A szavazáson résztvevők közül 426-an igennek voksoltak a megyeváltásra, 107-en Veszprém megyében "tartanák" a települést, öt szavazat érvénytelen volt - tájékoztatott a jegyző.



Nagyobb térképre váltás

Fekete Barnabás független polgármester korábban az MTI-nek azt mondta: a településen már 2007-ben kezdeményezték a megyeváltást, de 2009-ben - egységes álláspont hiányában - elálltak ettől a szándékuktól.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A polgármester tájékoztatása szerint a helyi népszavazás eszköz lett volna a járásváltáshoz is, hiszen ha Veszprém megyében "maradnak", akkor Balatonfüred járási központhoz tartoznak, ahová körülményes a közlekedés, ha viszont megyét váltanak, Siófokhoz, amellyel szinte teljesen összeépült már Balatonvilágos.

Címkék: