Újabb áremelést kapnak a nyakukba a hazai autósok

Pénzcentrum2012. január 16. 13:07

Szerdán nulla órától bruttó négy forinttal emeli a MOL a benzin, hat forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Az emelés hátterében az utóbbi hetekben jelentős mértékben emelkedő termékárak játszották a főszerepet.

Szerdától bruttó négy forinttal emeli a MOL a benzin, hat forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 408,6, a gázolajét pedig bruttó 433,7 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (benzin esetében +4 Ft, gázolaj esetében pedig +6 Ft) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 425-426 forintos, a gázolajat pedig 450-451 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Ez újabb rossz hír a hazai autósoknak, akik szerdától rekordáron tankolhatják majd az üzemanyagokat. A drágulás hátterében a finomított termékárak emelkedése áll, illetve hogy múlt héten a MOL az indokolhatónál kisebb emelést hajtott végre.

 

Címkék: