Újabb iskolákban áll le a fűtés

Pénzcentrum2011. november 29. 14:32

Országosan 8 intézményben kénytelen korlátozni, illetve leállítani energetikai szolgáltatásait a Dalkia Energia Zrt. a több millió forintra rúgó kintlévőségek és a fizetési kötelezettségek rendezésére vonatkozó tárgyalások sikertelensége miatt. Az érintett intézmények átlagosan 144 napja nem fizetik tartozásaikat, de van olyan is, ahol a legrégebbi, ki nem fizetett számla több mint 400 napja járt le.

A korlátozás elsősorban megyei, illetve települési önkormányzatok fenntartása alá tartozó oktatási- és nevelési intézményeket, kollégiumokat érint. Az érintett nagyatádi városi, valamint a barcsi, mátészalkai, csengeri, nagykátai és váci megyei fenntartású intézmények tartozása összességében eléri a 65 millió forintot.

A Dalkia Energia a közelmúltban több mint 25 település intézményeivel sikeresen folytatott egyeztetéseket a tartozások átütemezéséről, és azok befizetéséről. A korlátozni kívánt 6 településen azonban nem jártak sikerrel.

"A döntés minden érintett intézmény esetében 2011. december 1-jétől lép életbe. A Dalkia Energia Zrt. természetesen nyitott a további párbeszédre az érintett intézményekkel, bízva a mielőbbi kompromisszumos megoldás lehetőségében" - mondta el Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatója.

Címkék: