Feleséget adnak ajándékba, ha új lakást veszel

Pénzcentrum2011. november 27. 15:05

Meglepő akcióval rukkolt elő egy pekingi vállalat, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére megszabaduljon az általa épített ingatlanoktól. Minden eladó ingatlan mellé ugyanis egy feleséget adnak ajándékba.

Egy pekingi székhelyű ingatlanberuházó feleséget ajánl azoknak a férfiaknak, akik ingatlant vásárolnak a társaság által felépített, "Ecological Bay" fantázianevű lakóparkban. A meglepő - sokaknak talán bicskanyitogató - promóció a Kínában élő férfiak kiszolgáltatott helyzetére épít. A távol keleti országban ugyanis nagyon nehezen találnak párt maguknak a férfiak.

A Kína Népköztársaság, "Egy Gyermek" politikájának következtében ugyanis 120 férfire mindössze 100 nő jut. A hetvenes évek végén bevezetett családtervezési politika vidéken akkor engedélyez két gyermeket, ha az első lány. Az intézkedés célja a születendő gyermekek számának radikális csökkentése és így az ország népességének kordában tartása. A mintegy 30 éve bevezetett intézkedés következtében ugyanakkor rengeteg férfi marad feleség nélkül, s öregszik meg magányosan. A pekingi vállalat most pont ebből a kiszolgáltatott helyzetből akar hasznot húzni, s a pangó ingatlanpiacba életet lehelni.

A potenciális vásárlók nemcsak a különböző burkolatok és egyéb belsőépítészeti elemek között válogathatnak, hanem lehetőségük van a rendelkezésre álló lányok között is szétnézni. Abban az esetben pedig, ha megtörténik az adásvétel és a friss "jegyesek" ténylegesen az oltár elé vonulnak, s a menyegző után egy évig házasok is maradnak, bónuszként mintegy 2 millió forintnyi nászajándékot is felkínál a beruházó. Talán a legmeglepőbb az akcióban az, hogy a vállalat jutalékot vár cserébe lányoktól a közvetítésért. Érdekes, hogy a lányok akár milliókat is fizetnének azért, hogy fogjanak maguknak egy jómódú férjet.

 

Címkék: