Már megint drágul a dízel

Pénzcentrum2011. november 21. 16:07

Bruttó 5 forinttal csökkenti a MOL a 95-ös benzin árát, a gázolajét azonban 3 forinttal emeli - tudta meg a Portfolio.hu. Ezzel a gázolaj ára újabb csúcsra ugrik, már átlagosan literenként 435 forintért lehet tankolni az üzemanyagot.

Szerdától bruttó 5 forinttal csökkenti a MOL a benzin, viszont 3 forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, ami azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 379,5, a gázolajét pedig bruttó 418,2 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással szembesülnek majd a benzin és gázolaj esetében szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 396-397 forintos, a gázolajat pedig átlagosan 434-435 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok. A gázolaj esetében ezzel ismét új csúcs született a kutakon.

A benzin és gázolaj dollárban mért jegyzésára is csökkent a múlt héten, azonban a forint árfolyamának gyengülése miatt hazai fizetőeszközben mérve a gázolaj átlagár már emelkedett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: