Ilyen még nem volt Magyarországon: brutális csúcson a dízelár

MTI2011. október 10. 18:33

Szerdától bruttó négy forinttal nő a benzin és öt forinttal a gázolaj literenkénti ára a kutakon. Az áremelkedést a forint árfolyamának gyengülése okozta, mely a dízel esetében soha nem látott magasságokat eredményez a hazai töltőállomásokon.

Szerdán (2011. október 12-én) nulla órától 4 forinttal emeli a MOL a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 377,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 374,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (a benzin esetében 4, a gázolajnál 5 forintos) emeléssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 394-395 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 391-392 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Az áremelés oka, hogy a forint árfolyama ismételten méreteset gyengült a dollárhoz képest, melyet a finomított termékárak csökkenése nem tudott érdemben ellensúlyozni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: