Érdemes lehet várni a tankolással

Pénzcentrum2011. július 31. 20:02

Nem mozdul a 117 dolláros szintről az olaj árfolyama, az utóbbi napok is szűk sávban való oldalazással teltek. Ezzel párhuzamosan a finomított termékárak sem mutattak érdemi változást, a forint árfolyama viszont erősödni tudott a dollárral szemben. Emiatt szerdától várhatóan pár forintos üzemanyagár csökkentésre kerülhet majd sor a hazai kutakon.

Megtorpant a Brent típusú olaj árfolyama a 117 dolláros magasságokban, ahol az utóbbi napokban szűk sávú ingadozást lehetett megfigyelni.

Ezzel párhuzamosan a napokban a finomított termékek átlagos jegyzésárai sem mutattak érdemi elmozdulásokat. A benzin esetében stagnálást, a gázolajnál pedig 0,4%-os emelkedést lehetett tapasztalni a dollárban mért jegyzésárakban.

Az autósok számára ráadásul kedvező devizapiaci mozgások bontakoztak ki, a forint árfolyama erősödött a dollárhoz képest (a múlt heti 189,5-ös átlagár után az utóbbi napokban 187-es átlagos érték alakult ki). Mindezek következtében forintban kifejezve a benzin átlagára 1,4%-kal, a gázolajé pedig 1%-kal csökkent.

A Portfolio.hu elmzőjének véleménye szerint az utóbbi napok ármozgásait látva várhatóan szerdától a benzin és a gázolaj ára is csökkenni fog. Mivel azonban nem volt jelentős mértékű a finomított termékárak csökkenése, a kutakon szerdán mindössze pár forintos árváltozásra lehet majd számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
gázolaj árváltozás,