Öt forinttal csökken a benzin ára szerdától

Pénzcentrum2011. június 6. 13:02

A Portfolio.hu értesülései szerint szerdán nulla órától bruttó öt forinttal csökken a benzin literenkénti ára, miközben a gázolajé változatlan szinten marad. A benzin esetében az árcsökkenést a forint erősödésének köszönhetjük.

Szerdán (2011. június 8-án) nulla órától 5 forinttal csökkenti a MOL a benzin és változatlan szinten hagyja a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 360,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 348,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (5 Ft-os) benzinár csökkenéssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 377-378 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 365-366 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Korábban: Tankoljunk vagy ne tankoljunk: az itt a kérdés

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: