Az áremelés napja: június 1.

Pénzcentrum2011. május 30. 11:32

Az utóbbi hetek üzemanyagáresésének trendje szerdán (egy időre legalábbis) megtörhet. A benzin és gázolaj dollárban mért átlagos jegyzésára ugyanis emelkedett a héten, ráadásul a forint árfolyama is gyengült a dollárral szemben.

A korábbi hetek áresését követően a múlt héten már ismét felfele kezdett korrigálni az olaj árfolyama. Az olajár mozgását követték a finomított termékek jegyzésárai is, melyek közül a benzin dollárban mért átlagára 1,9 százalékkal, a gázolajé pedig 1,8 százalékkal emelkedett.

 


Mindeközben a forint árfolyama azonban gyengült a dollárhoz képest, így hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára a múlt héten 3,6 százalékkal, a gázolajé pedig 3,5 százalékal került feljebb.

Bejött a jóslat: Árat emel a MOL - kattints

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Porfolio.hu elemzőjének véleménye szerint a múlt hét tőzsdei ármozgásai alapján tehát legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az előttünk álló héten megtörik majd a hazai üzemanyagárak csökkenő trendje. A benzin és gázolaj esetében is az árak pár forintos emelkedése következhet, amin vélhetően még a MOL-ban történt állami tulajdonszerzés sem tud majd változtatni.

 

Címkék: