Videó: így néz ki a világ legdrágább lakása

Pénzcentrum2011. május 29. 11:02

Az indiai Mumbaiban magasodik és egymilliárd dollárba (188 milliárd forint) került a világ legdrágább lakása. A monumentális épület India leggazdagabb emberének megrendeésére épült.

A hatalmas villa India leggazdagabb emberének Mukesh Ambaninak megrendelésére készült. Ambani egyébként a világ leggazdagabb embereinek listáján is igen előkellő helyen szerepel - ő a negyedik. Az épület 27 emeletes és összesen 37 ezer négyzetméter alapterületű. A gigantikus épületben van több úszómedence, egy magánszínház és több jógastúdió is. A Garázsban összesen 168 autó tud egy időben parkolni, de a helikopterrel érkezőknek is van bőven leszállóhely a ház tetején. Ami igazán meglepő, hogy a gigászi méretek ellenére az épületet mindössze Ambani hatfős családja lakja - már amennyiben megfeledkezünk a 600 fős kiszolgáló személyzetről.

Egy szociológus szerint az ilyen mértékű pazarlás hatalmas elégedetlenséget szülhet egy társadalomban - főként egy olyan országban, ahol a világ szegényeinek egyharmada él. India fejlődő gazdasága hatalmas vagyont termel néhány embernek, míg Mumbai 17 millió lakosának a fele nyomornegyedekben vagy az utcákon tengeti életét.

Címkék: