Újabb pofon a sárga csekknek

Pénzcentrum2011. április 30. 11:02

A napokban elérte a százezret a Díjbeszedő Holding Zrt. által üzemeltetett Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszer ügyfeleinek száma. Az új közműszolgáltatók bevonása mellett a pénzintézeti közreműködők köre is bővül hamarosan - tájékoztatta lapunkat a díjbeszedő társaság.

Ma már százezer ügyfél használja a 2007 áprilisában indított Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszert, amelyhez az elmúlt csaknem négy évben 12 szolgáltató társaság csatlakozott.

"Az ügyfelek döntő többsége, közel 70 százaléka a fővárosban él, és adataink szerint ezen ügyfelek átlagosan 2,2, míg a vidékiek 1,3 szolgáltatóhoz regisztráltak a rendszerben, azaz ennyi számlát intéznek havonta a Díjneten keresztül" - mondta el Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A fővárosi ügyfelek havonta átlagosan 11,5 ezer forintnyi közüzemi és egyéb díjat fizetnek be az elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeren keresztül, míg ugyanígy a vidéki ügyfelek átlag 9,5 ezer forintot. Három évvel ezelőtt a havi átlag nyolc-, illetve hétezer forint volt.

A Díjnet tervei szerint a szolgáltatások bővítése folyamatos lesz az elkövetkezendő időszakban, amelynek fontos állomása volt egy újabb pénzügyi szolgáltatóval a közelmúltban kötött megállapodás. "Eddigi tapasztalatinak szerint egy-egy új szolgáltató csatlakozásával mindig hirtelen emelkedik meg az újonnan regisztráló lakossági ügyfelek száma. Terveink szerint az év végére ez a szám elérheti akár a 150 ezret" - tette hozzá Majtényi Kálmán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emellett országosan is tovább szeretné bővíteni a Díjnet a közműcégek listáját annak érdekében, hogy a jövőben ez az elektronikus fizetési rendszer ne csak elsősorban a fővárosi lakosok számára nyújtson kényelmes szolgáltatást, hanem a Budapesten kívüliek, illetve ingatlannal, nyaralóval rendelkezők közül is minél többen élvezni tudják az elektronikus számlázás nyújtotta előnyöket.

 

Címkék: