Ekkora átverést! Félmilliót bukott a balek vállalkozó

Pénzcentrum2011. április 18. 17:46

Pénteken egy férfi tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, hogy reggel telefonon felhívta egy ismeretlen személy, aki a MOL munkatársának adta ki magát, és azt állította, hogy a cég kedvezményt ad a vállalkozóknak, amennyiben készpénzfizetési számlával tudja igazolni, hogy az általa megadott számlaszámra utalta a pénzt.

A sértett élt a kedvező ajánlattal, az ismeretlen személy által megadott számlaszámra elutalt 220.000 forintot, majd közölték vele, hogy a "rendszer" 2000 liter gázolaj megrendelését rögzítette, ezért utaljon át még 220.000 forintot. Miután átutalta ezt az összeget is, a megadott időpontban megjelent a benzinkúton, hogy átvegye az üzemanyagot, de ott nem talált senkit, és az "eladót" sem érte el.

A múlt héten ez már a második eset volt, hogy ezzel a módszerrel károsítottak meg személyt. A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben csalás vétsége miatt indított büntetőeljárást.

A Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ismeretlen személytől bármilyen kedvezőnek tűnő ajánlat érkezik, éljenek a gyanúval, főként ha a kereskedelmi árnál jóval kedvezőbb értéken kínálnak terméket eladásra, mert az ilyen áru nagy valószínűséggel bűncselekményből származik, és aki ennek tudatában rendel meg terméket szintén bűncselekményt (orgazdaság) követ el! Vásárláskor soha ne utaljon előre pénzt, addig amíg meg nem győződött a termék meglétéről és annak eredetéről.

Címkék: