Összeértek a benzin és a gázolaj árak

Pénzcentrum2011. február 14. 13:37

A MOL bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj és változatlan szinten tartja a benzin nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától - értesült a Portfolio.hu. A lépést követően az autósok nagyjából azonos szintű dízel és benzin árakkal szembesülhetnek majd a kutakon.

Szerdán (2011. február 16-án) nulla órától 3 forinttal emeli a MOL a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, miközben a benzinét változatlan szintjen tartja. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 342,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 342,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű árváltozással szembesülnek majd a gázolaj (+3 Ft) esetében szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint és a gázolajat átlagosan egyaránt a 359-360 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

A gázolajár emelését az tette indokolttá, hogy múlt héten a gázolaj tőzsdei jegyzésárak emelkedtek, ráadásul a forint árfolyama is gyengült a dollárral szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
üzemanyag árak mol, üzemanyag árváltozás,