Botrány a benzinkúton! Sorra mennek tönkre az autók

Pénzcentrum2011. január 28. 16:58

Egy németországi benzinkútnál "ismeretlen" hiba folytán vizet tankoltak a kúthoz beálló autósok. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy műszaki hiba okozta e a problémát vagy valamilyen trükközés áldozatai lettek a gyanútlan utazók.

Az eset a Németország észak-keleti részén, a fővárostól alig 160 kilométerre található, Madgeburg település egyik Shell kútján történt meg. Eddig összesen húsz, a települést északról megközelítő autós jelezte, hogy múlt vasárnap benzin helyett víz jött a töltőpisztolyból.

 


Az egyik károsult a tankolást követően felkeresett egy szervizt, ahol a szerelők megállapították, hogy a tartályban található elegy 80 százaléka víz és csak a fennmaradó 20 százaléka benzin.

A Shell Deutschland társaság szóvivője elmondta, hogy náluk húsz károsult jelentkezett. A hiba okát egyelőre nem állapították meg. Az érintett töltőállomáson azóta már minden rendben van.

A Pénzcentrum.hu megkérdezte az ügyről a Shell Shell Hungary Zrt.-t. A társaság lapunkank eljuttatott tájékoztatása szerint a németországi Shell-kúton történteket már vizsgálják, egyelőre nem tudják megmondani azonban, mi okozhatta az esetet. Érdekes azonban, hogy a magyarországi részleg információi szerint már a Shell 30 olyan autósról tud, aki tankolt, így a szám egyértelműen növekedik. Kérdés, hogy pontosan hány autós károsult a hiba folytán. A társaság közléséből kiderül, hogy a pórul járt autótulajdonosokat a cég minden esetben kártalanítja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Arról is megkérdeztük a társaságot, hogy előfordulhat e ilyen eset hazánkban. Erre azt a választ adták, hogy a tartályokra, az üzemanyag tárolására és szállítására is szigorú szabályok vonatkoznak világszerte, amelyeket a Shell minden körülmények között betart.

 

Címkék: