Milliárdokért lopják a gázt Magyarországon

MTI2011. január 5. 16:58

Három, illegálisan kiépített, gázmérőhelyet megkerülő vezetéket fedezett fel a Gödöllői Rendőrkapitányság és a TIGÁZ-DSO Kft. a múlt év decemberében közösen tartott ellenőrzési akció során Tura településen. Az anyagi kár meghaladja a másfél millió forintot - közölte a Tigáz a mai nap folyamán.

Az életveszélyes helyzetet teremtő vezetékszakaszt a gázszolgáltató szakemberei felszámolták, az érintett fogyasztási helyet kizárták. A becsült anyagi kár meghaladja a másfél millió forintot.

A szabálytalan gázvételezések évente mintegy 4 milliárd forint veszteséget okoznak a gázszolgáltatónak, de az anyagi kár mellett sokkal fontosabb az, hogy a gázfogyasztás során bekövetkező tragédiák hátterében nagyon sok estben a szabálytalan gázvételezés húzódik meg. Éppen ezért a hajdúszoboszlói székhelyű Tigáz Zrt. a jövőben még szigorúbb ellenőrzéseket tervez a közlemény szerint.

Korábban: Így lopja a milliomos az áramot Magyarországon - videó

A társaság 2006-ban hozta létre ellenőrzési szervezetét, amely közel 70 fős létszámmal indult útjára, jelenleg pedig már három régióban a Tigáz munkavállalói létszámának közel 10 százaléka végez ellenőrzési tevékenységet. Az elmúlt három évben az ellenőrzési csoport több mint 120 000 célirányos fogyasztói ellenőrzést végzett, és több mint 4 000 esetben derített fel szabálytalan vételezést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: