Fotók: eladó a maffiafőnök háza

Pénzcentrum2010. december 8. 18:02

Eladó az 1972-ben bemutatott világhírű filmdrámából, a Keresztapából ismert családi ház. Az Oscar díjas film helyszínéül szolgáló családi házat 2,9 millió dollárért (608 millió forint) árulják ugyanazok a tulajdonosok, akik annak idején engedték Francis Ford Coppola filmrendezőnek, hogy itt vegye fel a filmeposz az óta felejthetetlenné vált jeleneteit.


A New yorki Staten Islanden álló 8 hálószobás ház az elmúlt közel négy évtized alatt szinte semmit nem változott. Többek között található benne egy tágas nappali és egy étkező, valamint öt fürdőszoba és nem utolsó sorban egy alagsori bár. A kertben úszómedence kapott helyet és a garázsban négy autónak is elegendő a hely.

Az eladóknak könnyű dolguk van a ház bemutatásával, ugyanis elegendő, ha az érdeklődőknek megmutatják az 1972-es film kezdő jeleneteit, ahol a Marlon Brando által alakított Don Corleone lányának, Connie-nak a menyegzőjét tartják.

Az 1,6 hektáros területen elterülő ingatlanban, minden bizonnyal találhat a majdani tulajdonos olyan filmereklyéket, amik benne voltak a Mario Puzo azonos című regényéből készült filmadaptációban, ugyanis a tulajdonos elmondása szerint édesanyja sokféle kelléket megőrzött a régi forgatásokról.

A filmet az Amerikai Filmakadémia az 1972-es év legjobb filmjének járó Oscar-díjjal tüntette ki. Coppola a legjobb rendezés díja mellett, Mario Puzóval közösen, a legjobb forgatókönyv díját is megkapta, valamint Marlon Brandot kitüntették a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: