Élen a Tesco a zöld rangsorban

Pénzcentrum2010. november 4. 16:02

Az idén is kiadott CDP (Széndioxid - kibocsátás nyilvánosságra hozatali projekt) listán a Tesco végzett az élen, mint a legzöldebb vállalkozás. A felmérés a világ legnagyobb vállalatait rangsorolja aszerint, hogy milyen intézkedéseket tettek az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére és az energiahasználat csökkentésére. 

2010-ben a Tesco lett a világon a legmagasabbra értékelt kereskedelmi cég ebben a tekintetben. A vállalat harmadik helyen végzett a napi fogyasztási cikkek szektorán belül a másik két multi, a Reckitt Benckiser és a Nestlé mögött.

A tíz éve alapított CDP összesen 534 intézményi befektető non-profit szövetsége, amely az utóbbi időszakban mintegy 2500 vállalat tevékenységét értékelte.

Az áruházlánc hazánkban is éllovasa a környezetbarát működésnek és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének. A tavaly szeptemberben megnyitott dunakeszi áruházuk péládul 50 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint egy hagyományos hipermarket, köszönhetően mindez olyan technológiai megoldásoknak, mint a napkollektorok és napelemek, a fedett hűtőpultok és a természetes fény bevezetése az épület belsejébe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék: