Egy helyen rendezhető szinte minden budapesti közműszámla

Pénzcentrum2010. szeptember 2. 11:02

Budapesten az internetes számlafizetés a jövőben az eddiginél gyorsabb ütemben veheti át a még ma is egyeduralkodó sárga csekk szerepét. A Főgáz csatlakozásával megvalósult ugyanis ennek egyik legfontosabb kényelmi feltétele: a fővárosi közüzemektől rendszeresen megkapott valamennyi számla immár egyetlen felületen, a Díjnet.hu portálján elérhetővé vált - egyetlen kivételt már csak a Főtáv jelent. A 800 ezer budapesti háztartás nagy része számára ez legalább havi 4-5 számla online intézését teszi lehetővé, egyetlen regisztrációval - tájékoztatta lapunkat a Díjbeszedő Holding Zrt.

Kényelem, környezetbarát megoldás és átláthatóbb számlakezelés - az elektronikus számlakezeléshez csatlakozók többsége a Díjbeszedő múlt hónapban elvégzett ügyfélfelmérésében ezt a három okot jelölte meg, miért váltott a papírszámláról és a sárga csekkről a korszerűbb megoldásra.

"Mára már közel 65 ezer ügyfél regisztrált a rendszerünkbe - mondta Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. - Egy-egy újabb közműtársaság csatlakozása mind szélesebb ügyfélkör érdeklődését kelti fel az elektronikus számlakezelés iránt. A szinte teljes budapesti szolgáltatói lefedettséget elérve arra számítunk, hogy főként fővárosi fogyasztók csatlakozása nyomán az év végére már a 100 ezres szintet közelíti majd a Díjnet.hu ügyfeleinek száma."

Folyamatos szolgáltatási és földrajzi bővülés

A Díjnet.hu 2007-es indulása óta folyamatosan bővült a rendszerben elérhető számlakibocsátók köre. A víz-, a csatorna-, a szemétszállítási- és a kéményseprőszámlák már a kezdetek óta elérhetőek és rendezhetőek voltak a rendszeren keresztül, míg az áramszámlát a tavalyi évtől, a gázszámlát pedig mostantól tudják a fogyasztók kezelni ezen a felületen. Ráadásul a közműveken kívül országos műsorszolgáltatóként a UPC, illetve számos budapesti társasház is megtalálható a Díjnet.hu felületén, a közeljövőben pedig új szolgáltatói kört képviselve a biztosítók is megjelenhetnek. "Az elmúlt időszakban a biztosítókkal is felgyorsultak tárgyalásaink. Mindez azért örvendetes, mert a kutatásunk szerint az ő belépésük nagymértékben egybeesik ügyfeleink igényeivel" - emelte ki Majtényi Kálmán.

Miközben a budapesti paletta tehát majdnem teljes, egyre több vidéki régióban is bővül a lefedettség: Észak-kelet Magyarországon az ÉMÁSZ, míg Dél-Magyarországon a Szegedi Vízmű vált a közelmúltban elérhetővé a Díjnet.hu rendszerében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Terveink szerint egy országos, és két-három regionális közüzem csatlakozása várható még a rendszerhez az év végéig" - tette hozzá Majtényi Kálmán.

Átlátható rendszer rugalmas fizetési megoldásokkal

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent plusz költséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet.hu weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség kínálkozik: történhet egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, mobiltelefonos, illetve internetes bankkártya-alapú fizetéssel, valamint egyes partnerbankok (OTP, CIB) internetbanki felületén egyaránt. A rendszer emellett biztosítja a múltbéli tranzakciók listázását, a számlák kinyomtatását az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.

Címkék:
fővárosi szemétszállítás,