Szeptember 20-ig lehet pályázni a panelfestésre

Pénzcentrum2010. augusztus 25. 10:02

Falfestő pályázatot hirdetett meg a Főtáv, melynek keretében alpintechnológiával, a vállalat szolgáltatási területén működő 2 darab négyemeletes panelház homlokzata válhat egyedi művészeti alkotássá a cég költségén.

A Főtáv párhuzamosan két pályázatot hirdet meg. Az egyik kiírás az egyedi falfestést megtervező alkotóknak szól, melynek keretében a budapesti távhőszolgáltató látványos és figyelemfelkeltő pályamunkákat vár. A pályázat benyújtásához szükséges nevezési lap és homlokzati rajzok INNEN tölthetők le.

A tervek kiértékelését öt tagú szakmai zsűri végzi, illetve a Főtáv honlapján a vállalat ügyfelei is szavazhatnak. A zsűri elnöke Gerhes Gábor, képzőművész és tervezőgrafikus, a bíráló bizottság további tagja: Till Attila médiaművész, Szentpéteri Márton designelméleti szakember, a MOME tanszékvezető egyetemi docense, építészetkritikus, Friedl Kiss Viktor tervező, festőművész, valamint Eiles Tibor, a Főtáv értékesítési igazgatója. A négy legjobbnak ítélt pályamű összesen 1 millió forint díjazásban részesül.

A pályázati kiírás másik részére azok a lakóépületek jelentkezhetnek, amelyek szívesen teret adnának a művészeti pályázaton legjobbnak ítélt pályaművek egyikének. Az elbírálás során 2 négyemeletes panelépületet választanak ki, melyek lakóközösségei eldönthetik, hogy a 4 pályamű közül melyik jelenjen meg az épület homlokzatán. Az értékelés olyan szempontokat vesz figyelembe, mint például a lakóépület elhelyezkedése, illetve, hogy az épület részt vett-e fűtéskorszerűsítési programban. Mindkét pályázat benyújtási határideje 2010. szeptember 20.

Címkék: