Félmilliárdból újítják fel a Corvinus Egyetem épületeit

Pénzcentrum/MTI2010. július 30. 08:32

Várhatóan 2011. október végére fejeződhet be a Budapesti Corvinus Egyetem központi épületének és a Sóháznak az energetikai korszerűsítése, a közel félmilliárdos beruházástól a működtetési költségek csökkenését várják.

Az intézmény honlapján közzétett összefoglaló szerint a nyáron indult munkálatok során a két épületben összesen 489 korszerű, de a műemléki követelményeknek megfelelő ablakot építenek be és 5700 négyzetméteren a Fővámpalota födémét is szigetelik. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott projekt költsége 499.912.093 forint, a becsült megtakarítás évente mintegy ötvenmillió forint lehet.

Az egyetem Ybl Miklós által tervezett Fővámpalota épületét 1870 nyarán kezdték építeni, átadása 1874. május 1-én volt. Jelenleg az egyetem adminisztrációs központja és legjelentősebb oktatási épülete. A Sóház az 1890-es években épült, s átadását követően benne a Fővámházat kiszolgáló irodák kaptak helyet. Az egyetem informatikai szolgáltató és oktatási központja.

A Budapesti Corvinus Egyetemen jelenleg több mint 17 ezren folytatják felsőfokú tanulmányaikat. Az intézmény 28 ingatlanon 44 oktatási célú épületet működtet. A főépület belső rekonstrukciója már több éve zajlik. Ennek keretében teljesen felújították az előadókat, tantermeket és irodákat is.

Címkék: