Hogy került nem ivóvíz a csapba?

Pénzcentrum2010. július 21. 09:32

Tegnap ivásra, főzésre, csecsemők fürdetésére alkalmatlan víz került a győri lakópart ivóvízhálózatába. A helyi vízszolgáltató szerint nem ő a hibás, a lakópark üzemeltetője a felelős - írja a Népszabadság.

A győri Móricz Zsigmond rakparton épült Dunapart Rezidencia Társasház kedden az ÁNTSZ által küldött lajtos kocsiból jutott ivóvízhez, miután a tisztiorvosi szolgálat laborvizsgálatai szerint három épület lakásaiban a csapokból folyó víz alkalmatlan ivásra, főzésre és a csecsemők fürdetésére.

A térség vízszolgáltatója, a Pannon-Víz Zrt. azt állíttja: ő egészséges ivóvizet küld a társasházig, onnan azonban az már saját, belső rendszeren jut el a lakásokba.

A Dunapart Rezidenciában hónapokkal ezelőtt mérgesedett el az üzemeltető és a lakók egy részének a viszonya. A társasházban a vizet, illetve a távhőt adó közüzemi szolgáltatók csak az ingatlan határáig illetékesek. onnan már a Dunapart Rezidencia Kft. szolgáltat, a lakók egy része szerint sokkal drágábban, mintha ők közvetlenül vehetnék a vizet vagy a hőt. A lakók egy része ezért egy ideje csak annyit fizetett, amennyit a városi és a regionális közszolgáltatók tarifáinak ismeretében indokoltnak tartottak, mások nem fizettek semmit, mondván, nekik tartozik az üzemeltető.

Az üzemeltető nemrég néhány lakót kizárt az ivóvíz-szolgáltatásból. Az érintettek önbíráskodás miatt akkor feljelentést tettek. Ezek után került be állítólag egy, a Dunába fúrt kútból az ivásra alkalmatlan víz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az üzemeltető szerint a lakók igyekeznek őt lehetetlen helyzetbe hozni, és maguk "machinálták" meg a rendszert.

Címkék: