Megnyílt a föld, az olajkút után újabb katasztrófa! Képek!

Pénzcentrum2010. május 13. 14:02

A Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa után újabb sokkoló - négy ember életét követelő - esemény történt a tengerentúlon. A mentést levezénylő sokat látott tűzoltóparancsnok is megdöbbenve állt az eset előtt, amikor a kanadai kisvárosban megnyílt a föld és elnyelt egy házat a benne élőkkel együtt.


Egy négytagú család veszett oda, amikor egy szabvány focipályától négyszer hosszabb és körülbelül 30 méter mély kráter keletkezett. A házat teljesen befedte a sár és a törmelék, az életmentők egy egész napon át ástak, de sajnos már csak a holttesteket találták meg.

Az egyik tűzoltó szívszorító megszólalásában elmondta, hogy a család éppen televíziózott, amikor a katasztrófa bekövetkezett, egyiküket még mindig a kanapén fekve találták meg. A család kedvencét, Foxy-t legyengülve találták meg, de a kutya megúszta ép bőrrel a szerencsétlenséget. A kráterben több ingatlan és autó, valamint egy itt húzódó útszakasz is odaveszett.

A tragédia megdöbbentette az ezres lélekszámmal rendelkező csendes kisfalu, Saint-Jude lakóit. Szakértők szerint egy üreg alakult ki a földben, ami a sorozatos esőzésektől egyre nagyobb lett, majd a víz teljesen alámosta az agyagos területet, így az 500 méter hosszan beszakadt. Állítólag évekkel ezelőtt történt már hasonló eset a térségben, akkor egy híd semmisült meg.

A mentést vezető tűzoltóparancsnok elmondta, hogy nehéz elképzelni egy olyan szerencsétlenséget, ami itt történt, ilyet eddig csak katasztrófafilmekben lehetett látni. A képek forrása: Sun magazin

Címkék: