Fotó: Beázott Fásy luxuslakása! Ingatlanmutyi a háttérben?

Pénzcentrum2010. május 5. 16:58

Több tucat VI. kerületi lakossal együtt a mulatós műsoráról ismert Fásy Ádám is károsultja lett egy ügyészségi nyomozással, politikus kihallgatással és cégcsőddel teletűzdelt Andrássy úti ingatlanügyletnek - írja a Blikk.

Többszázezer forintos kára keletkezett Fásy Ádám vállalkozásának, melynek pechére épp egy olyan Andrássy úti épületben volt irodája, aminek tetőterét - mintegy negyven másik házéhoz hasonlóan - egy luxuslakások kivitelezésével is foglalkozó cég vette meg az önkormányzattól. A vállalkozás területért cserébe a házak renoválását ígérte, azonban a kivitelezés "némileg" félresiklott.

Leszedték a tetőt, de az építkezés elakadt, mi pedig éveken át folyamatosan beáztunk. De annyira, hogy a villanyvezetékeket is újra kellett húzni a falban, és több mint 300 ezer forintért kellett máshol irodát bérelnünk. A cég azt ígérte, állja ezt a számlát is, de végül nem fizetett, és ugyanezt játszotta el az egyik hónapról a másikra élő családokkal is - nyilatkozta a lapnak Fásy.


A projektet menetközben másik cég vette át, mely csődbe ment, és felszámolás alá került, a felszámoló biztos pedig nem tudott fizetni a károsultnak. A kerületi építési hatósági főosztály a felelősséget a kivitelező cégre hárította. Az önkormányzat szóvivője közölte, hogy a károk megtérítésért az építtetőt lehet perelni, az önkormányzat legfeljebb a vis maior tartalékából tud segíteni a bajbajutott családokon.

Fásy már nem bízik benne, hogy valaha is meg fogják téríteni a teljes kárát, csupán abban reménykedik, hogy a hatóságok megtalálják a bűnösöket, és a felelősségre vonásuk sem fog elmaradni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alábbi videón Fásy Ádám lánya, Zsülike szintén ingatlan-témakörben énekel: 

Címkék: