Nem nyugszanak az Emírségekben: Párizs nevezetességét akarják

Pénzcentrum2010. március 2. 13:02

A világ legmagasabb épületével kapcsolatos problémák, a Világ-szigetcsoport látható süllyedése, a beragadt projektek és az ingatlanárak csökkenése sem szegte azoknak a fejlesztőknek a kedvét, akik a Párizs egyik nevezetességeként számon tartott Louvre épületegyüttesét kívánják Abu Dhabiba varázsolni.

Az alábbi képen jól látható, hogy - a német kivitelező cég, a Bauer International FZE jóvoltából - gőzerővel folynak a projekt tereprendezési munkálatai.

Abu Dhabi legnagyobb fejlesztő társasága, a Tourism Development & Investment Company (turisztikai fejlesztések és befektetések társasága) a múlt hónap közepén pályázatot írt ki az alapozási munkálatokra.

A tervek szerint az alapozási munkálatok során a majdani épületegyüttes stabilizálása érdekében összesen 5638 darab (94,2 kilométernyi) cölöpöt helyeznek el, melyből 4298 darab acélból, míg 1340 darab betonból készül majd.

A tender nyertese májusban kerül kihirdetésre, a munkát elnyerő cégnek a hibátlan vízzáró szigetelési munkálatok elvégzésével is számolni kell.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fejlesztő a következő munkaszakaszokat is pályáztatni fogja, ezek a tenderek az év egy későbbi szakaszában kerülnek kihirdetésre.

Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képek
Megértük! Vevőkért kuncsorognak a pénzes dubajiak
Lebőgés! A világ legmagasabb épülete csak egy üres csontváz

Címkék: