Már öt áldozatot szedett a fűtési szezon

Pénzcentrum2009. október 29. 09:47

A fűtési szezon kezdete óta gyakoribbá váltak az otthoni szén-monoxid-mérgezések, legutóbb egy cserépkályha mellett meggyulladó papírdoboz okozott halálos füstmérgezést.

Két héttel ezelőtt vesztette életét egy 83 éves faddi asszony, akinek a lakásában a cserépkályha mellett álló papírdoboz gyulladt ki, és a szobáját megtöltötte a füst. Nem ez volt az első eset az idei fűtési szezonban. Egy nappal a faddi halálos balestet megelőzően, egy házaspárt találtak holtan a kiérkező tűzoltók Budapesten, a II. kerületi otthonukban. Rajtuk kívül még a főváros VII. kerületében élő idős házaspár halt meg füstmérgezés következtében, így összesen eddig öt áldozatot szedtek idén a rossz fűtési rendszerek hazánkban - írja a Magyar Hírlap.

Nemcsak a rossz füstelvezetés, és a véletlenül meggyulladó tárgyak okozhatnak balesetet. A tegnapi napon az újpesti Rózsa utca egyik tízszintes paneljéből hat rendőrt, és egy civil nőtt szállítottak a mentők füstmérgezéssel kórházba. A házban a tűzoltóság elsődleges véleménye szerint szándékos gyújtogatás történt.

A rendőrök még a kiérkező tűzoltók előtt kezdték el értesíteni a lakókat a tűzről, eközben szenvedtek füstmérgezést. Végül nem kellett kiüríteni a lakóépületet, de a rendőrök hősies magatartása miatt, Tóth Gábor Budapest rendőrfőkapitánya intézkedett a hat kórházba került járőr azonnali jutalmazásával kapcsolatban.

Címkék: