Oroszok foglalják el a megüresedett villákat

Pénzcentrum2009. augusztus 9. 08:01

Szivárognak szépen vissza az orosz milliomosok az Egyesült Államokba, ahogy a rubel árfolyama egyre kedvezőbb a dollárral szemben. Ráadásul most olcsón lehet kacsalábon forgó palotához is jutni.

2007 óta az amerikai ingatlanárak átlagosan 30 százalékkal estek vissza, egyes területeken még többel is. Ám ha ez nem lenne elég, az orosz rubel árfolyama 13 százalékkal emelkedett a dollárral szemben az idei, februárban tapasztalt szint óta. Egy amerikai ügyvéd szerint - aki 2007 óta körülbelül 300 ingatlant adott el orosz milliomosoknak - az ügyfelei hatalmas lehetőségnek tekintik a kialakult helyzetet. Manhattan belvárosában 29 százalékkal csökkentek az ingatlanárak, ám most hirtelen újra felkapottak lettek a luxusapartmanok, melyek ára akár többmillió dollár is lehet.


Az újjáéledő orosz érdeklődés tüzét táplálja az is, hogy az olajárak ismét emelkednek, vagyis az olajszektorban érdekelt üzletemberek pénztárcája ismét elkezdett vastagodni. Olyanannyira, hogy nemcsak a tengerentúlon támasztottak keresletet a luxuslakások iránt: londoni elemzők hasonló tendenciákról számoltak be a brit fővárosban is.

Címkék:
rubel árfolyam,