ING: új belváros Újbudán

Pénzcentrum2009. március 19. 12:30

Szerkezetkész állapotban az ING Real Estate fejlesztésében épülő Allee központ.

Alig másfél évvel az építkezés megkezdése után, szinte napra pontosan elérte a szerkezetkész állapotot az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. XI. kerületi Allee nevű, összesen 70 000 négyzetméteres multifunkciós projektje. Az Újbuda központjában épülő - kereskedelmi, szórakoztató, szolgáltató, irodai és lakóingatlan-egységeket magába foglaló - Allee fejlesztője március 19-én tartotta az épület bokrétaünnepségét a kivitelezők és a leendő bérlők részvételével.

Az ING Real Estate csoport több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a multifunkciós projektek fejlesztése terén, amelyek kereskedelmi, szabadidő, szolgáltató irodai és lakóingatlan-egységeket egyaránt magukban foglalnak. A világ számos országában jelen lévő ingatlanfejlesztő magyarországi vállalata 2007-ben kezdett bele a XI. kerületben épülő Allee projektbe, amely Magyarország első multifunkciós projektje, és a fejlesztő várakozásai szerint a XI. kerület új "belvárosává" válik. A tervezett átadás 2009. novemberére várható.

"Az Allee nagyon jó példa arra, milyen pozitív hatása lehet a helyi környezetre egy olyan ingatlanfejlesztésnek, amely a minőségre és a környezettel való harmóniára törekszik. Nem csupán a kerület egy régi részét alakítjuk át, hanem egy új városközpontot hozunk létre Dél-Budán, amely mindenki számára élhetőbb körülményeket biztosít majd" - hangsúlyozta Maarten de Jong, az ING Real Estate Development pénzügyi igazgatója.

Az Allee egyedülálló lokációt, kiváló megközelíthetőséget, valamint nívós lakásokat kínál bérlői és vásárlói számára. A fejlesztés keretében zöld területek, park, gyalogos utca valósul meg, teraszos éttermekkel, bárokkal, valamint a szomszédos Bercsényi utca járműforgalmát egy Budapesten egyedülálló megoldással közúti alagútba vezeti a fejlesztő, további teret adva a környéken élők és a látogatók számára.
Az Allee autóval és tömegközlekedéssel Pestről és Budáról egyaránt könnyen megközelíthető, a tervezett négyes metróvonal megállója is a közelben épül.


"Nagyon büszke vagyok arra, hogy időben, késés nélkül haladunk az építkezéssel. A jelenlegi gazdasági környezetben ez még nagyobb sikernek számít, hiszen nem sok fejlesztésről hallhatunk mostanában, amelyet nem halasztanak el. Az Allee ebből a szempontból is egyedi projektnek tekinthető, ami tovább növeli üzleti vonzerejét" - emelte ki Baross Pál, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Allee 46 000 m² bevásárló- és szabadidős területet, 7 000 m² irodaterületet, illetve a 17 000 négyzetméteren magas minőségben kivitelezett lakásokból álló Simplon Udvart foglalja magába.


A kereskedelmi egységek háromnegyede, míg a lakások 80 százaléka bérlőre, illetve vevőre talált már. A bevásárló- és szabadidős egység főbb bérlői nemzetközi divatmárkák: a Van Graaf (4 200 m²), C&A (1 900 m²), H&M (1 700 m²), Marks & Spencer (1 300 m²), Humanic (1 000 m²), valamint a Springfield, Mango, Women's Secret, Ecco, Nike, Adidas, Guess, Retro, L'Occitaine, Betty Barclay, és a Promod, valamint a Douglas parfüméria.

A bérlők sorát gyarapítja még az Interspar kereskedelmi hálózat, amely 6 500 négyzetméteres hipermarkettel, az Intersport, amely 1 200 négyzetméteres sportszaküzlettel, és a Libri, amely 1 800 négyzetméteres könyváruházzal lesz jelen, valamint a Cinema City multiplex moziüzemeltető.

Címkék: