A Google Earth megtalálta Atlantiszt - képekkel

Pénzcentrum2009. február 21. 10:00

A Google Earth műholdas térkép furcsa képződményt fedezett fel a Kanári-szigetek mellett: a szabályosnak tűnő alakzatokról sokan máris azt gondolják, az elsüllyedt világ, Atlantisz maradványai lehetnek.

A különös képződményt Bernie Bamford, repülésszakértő vette észre, aki a Google Ocean programon keresztül tanulmányozta a térséget.

A képen egy szabályos téglalap látszik, ami nagyjából Wales nagyságú, és ötezer méter mélyen fekszik. Az is jól látszik, hogy a területet minden irányban vonalak szelik át: olyan, mintha egy térképet látnánk, és ezek a vonalak akár utak is lehetnek.

A képződmény a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetektől ezer kilométerre, nyugatra található. Platon, a görög filozófus -aki először írt Atlantis pusztulásáról- szintén ebbe a térségbe helyezte az elsüllyedt világot. Feltételezések szerint az egykor virágzó civilizációt egy földrengés süllyesztette a tengerbe, időszámításunk előtt 9700 körül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dr Charles Orser, a New York Állami Egyetem kutatója - egyben az egyik legelismertebb Atlantisz-szakértő- lenyűgözőnek nevezte a felfedezést, és szerinte mindenképp érdemes lenne közelebbről is megvizsgálni a területet.

A Google Earth -és kiegészítése, a Google Ocean, amellyel felfedezték a jelenséget - ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve, a programban bolygónk minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága.

Címkék: