Kerüli a kockázatot? Vegyen ingatlant Németországban!

Pénzcentrum2009. február 20. 11:00

Az arany mellett a német ingatlanok számítanak a legjobb hosszú távú, alacsony kockázatú befektetésnek manapság -vélik elemzők.

A korábban kissé unalmasnak és közhelyesnek gondolt német ingatlanpiac azért lehet az egyik legjobb befektetés, mert a válság idején épp ez az unalmasság jelentheti a tartós értéket- mondja egy német ingatlanértékesítő cég vezetője.

A PricewaterhouseCoopers szerint München és Hamburg lakáspiaca mutatja a legjobb eredményt Európában, 2009-ben. A nemzetközi könyvvizsgáló cég vezető ingatlankereskedők és alapkezelők véleményére alapozza ezt a kijelentést.

Elemzők úgy látják, hogy a német ingatlanok azok számára lehetnek igazán megfelelőek, akik hosszú távú, alacsony kockázatú befektetést keresnek. A piac ugyanis különlegesen stabil, főleg a Nagy-Britanniában tapasztalható áringadozásokhoz képest.

A német ingatlanárak mindössze egy százalékot estek a tavalyi év utolsó negyedében, míg a szigetországban ez az arány 14 százalékos volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ugynakkor Németországban is viszonylag kevés új ház épül, ez pedig azt jelenti, hogy egyre többen keresik a kiadó lakásokat és az albérleteket.

Címkék: