Budapesten is bemutatkozik a forradalmi építőanyag

Pénzcentrum2009. január 23. 14:00

Gyártás előtt áll Veres Klára feltaláló és társasága által fejlesztett Habiten anyag, amelyből széles körben gyárthatók a VEKLA elnevezésű magas és mélyépítésre alkalmas termékek. A Vekla-5 Zrt. elérkezetnek látta az időt, hogy bemutassa termékét a nemzetközi és hazai szakemberek előtt.

A megmérettetésre Európa legnagyobb szakkiállítását, a müncheni BAU 2009-et választották, ahol a több ezer kiállító között képviselte a termék hazánkat. A VEKLA a szabadalom kivonata alapján egy homogén építési technológia, amely passzív, energiahatékony és klímaváltozáshoz alkalmazkodó, kristályrács szerkezetű, terhelhető építő-szigetelőanyag, valamint erre alapozott épületszerkezetek. A nemzetközi fogadtatásról és a hazai fejlesztési tervekről szóló konferenciára 2009. január 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében kerül sor.

Az O|G|H hírügynökség kérdésére, hogy miben más ez a termék a piacon jelenleg kínált építőipari kínálattal szemben, Veres Klára feltaláló azt válaszolta: a VEKLA építő- és szigetelő is anyag egyben, ezáltal nem igényel külön vakolatot és szigetelést. Optimális tömegű (150-400 kg/m3/, tartós, erózióálló, kiváló hő- és hangszigetelő, valamint UV és földsugárzásnak ellenálló anyag. Hőtároló és hőcsillapító képességgel rendelkezik, azaz a Veklából épült építmény nyáron hűvös, télen tartja a meleget.

Homogén építési technológia, azaz a termékekből épülhet fal, födém, tetőszerkezet, padozat, padlóburkolat, fedés, térburkolat, homlokzati díszek, gipszkarton, kiváltó hőszigeteléssel rendelkező lapok szárazépítés elemeiként, beépített bútor és mind olyan szerkezeti elem, amely például faanyagból is gyárható. A Habiten anyag olyan kiválóan fúrható, faragható, formázható.

Az anyag főbb tulajdonságai azonban nem azonosíthatók több vonatkozásban a cementtartalmú betonnal, habarccsal és más anyagokkal. Az anyag keverési technológiája, valamint az ahhoz szükséges gépi eszközök sem azonosak a beton, a habarcs és más cementtartalmú építőanyagok előállításával. A technológiával kapcsolatos részleteket a feltaláló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében mutatja be 2009. január 27-én.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Forrás: O|G|H

Vissza a főoldalra!

Címkék: