1,5 milliárdos közcélú fejlesztés a XVII. kerületben!

Pénzcentrum2009. január 14. 14:30

Tervezett 400 lakás megépítése mellett másfél milliárd forint értékben valósít meg közcélú beruházást az elsősorban kertvárosi fejlesztéseiről ismert Elephant Holding a XVII. kerületben. A január 5-én aláírt településrendezési szerződés keretében egy száz férőhelyes óvoda, két játszótér, egy közpark, valamint egy budapesti jelentőségű elkerülő főút építését vállalta a befektető.

A megállapodás keretében épülő új bekötőút, az Összekötő út meghosszabbítása lesz, és a Pesti utat köti össze a Ferihegyi úttal. A tervezett Pesti Park projektben 400 lakás épül a XVII. kerületi Kucorgó tér előtti, Összekötő út után található telken. A lakópark a társaság XV. kerületi beruházásához hasonló két-, maximum három szintes épületekből áll majd, melyek biztosítják, hogy a környék megőrizze kertvárosias jellegét. Előre láthatólag a lakóparkban üzletek és irodák is helyet kapnak.

"A Pesti Park 400 lakásának megépítése önmagában nem indokolta volna másfél milliárd forint értékű közcélú beruházás vállalását. Ugyanakkor az Elephant Holding 2008-ban a kerületi érdekeltségű Rákos mezeje Zrt. többségi tulajdonosa is lett. Így cégünk számos további ipari, kereskedelmi és logisztikai beruházást tervez megvalósítani a kerületben, ami már egy magasabb fokú elkötelezettséget kívánt" - világít rá a megegyezés hátterére az Elephant műszaki vezetője, Végvári Gábor.

"A szerződésben kötelezettséget vállaltunk arra is, hogy bővítjük a Rákos mezeje Zrt. ipari parkját a Bökényföldi úton és megépítünk egy bevásárlóközpontot a Határhalom út mentén, mindezzel munkahelyeket és adóbevételt teremtve a kerület számára."

A megállapodás aláírásakor Rákosmente polgármestere, Riz Levente hangsúlyozta: "A XVII. kerületben soha még ilyen részletességgel, ilyen nyíltan, transzparens módon nem szabályozták beruházó és önkormányzat kapcsolatát. Soha még nem kísért ennyi közcélú beruházás magáncélú fejlesztéseket. Ez a mérték országosan is ritka jelenség."

Címkék: