Különös: a láz lehet a gyógyír az ingatlanos nyavalyára!

Pénzcentrum2009. január 6. 14:00

A síparadicsomok elkeseredett ingatlan-befektetői a sovány hónapokat követően átmenetileg fellélegezhetnek a várakozáson felül teljesítő síszezonnak köszönhetően Franciaországban. A decemberi heves havazások ösztönzőleg hatottak a turizmusra, számos sí-lázban égő család töltötte az ünnepeket az otthona helyett az Alpok mesés hegyláncai között.

A szállodák üzemeltetőit is meglepte az ugrásszerűen megnövekedett forgalom, az egyik piackutató felmérése szerint az átlagos kihasználtság elérte a 75 %-ot a régióban. A fokozott érdeklődés részben annak is tudható, hogy a franciák szívesebben választják a külföldi nyaralást az újév első hónapjaiban, mint az ünnepek alatt.

A piackutató cég képviselője szerint több szállodatulajdonos is arról számolt be, hogy az előjegyzések számának emelkedéséből már november végén érzékelhető volt, hogy gyümölcsöző szezon elé néznek. A várakozások szerint a válság miatt egyre kevesebben mennek külföldre a szabadidejükben, ami tovább erősíti a belföldi turizmust.

A külföldről érkező vendégek száma nem változott jelentősen, de az összetételük némileg átalakult. Kevesebb amerikai érkezett decemberben, ugyanakkor nőtt a spanyol, a brit, a belga és az orosz vendégek száma. A februári iskolai szünet idejére többen már most megtették a foglalásokat, ennek köszönhetően hosszú és eredményes síszezont zárhatnak az Alpokban.

A síparadicsomok ingatlanpiaci szereplői a 2008-as megtorpanást követően sikeresebb évre számítanak. A nemzetközi gazdasági visszaesés és a kamatvágások árcsökkenéshez vezettek az elmúlt évben, a növekvő forgalom ugyanakkor megszilárdíthatja az Alpokban található ingatlanokba vetett bizalmat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyik helyi szakértő nem számít hirtelen változásra, az év első felében bizonyára továbbra is a túlkínálat fogja jellemezni a piacot. Ezt követően némi áremelkedésre lehet számítani, amennyiben visszatér a vevők vásárlási kedve. További árfelhajtó tényezőnek tekinthető a helyi infrastruktúra folyamatos fejlesztése, különösen azokon a településeken, melyek egy órán belüli távolságra vannak a közelmúltban átadott nemzetközi repülőtértől.

Címkék: