Leesik az állad: ennyiért jár Olaszországban egyetemre a magyar influenszer, Whisper Ton

Pénzcentrum2024. február 24. 14:30

Milliókat fizetett Milánó híres divategyetemének Whisper Ton, a népszerű TikTok-influenszer, hogy részt vehessen egy 1 hónapos képzésen. A közösségi média sztárja elégedett az intézménnyel, hiszen elmondása szerint a divatvilág legnagyobb szakembereitől tanulhat. Mindeközben itthon folyamatosan nő azoknak a diákoknak a száma, akik valamelyik külföldi felsőoktatási intézményben kötnek ki.

Milánó híres divategyetemére, az Istituto Marangonon tanul hazánk egyik híres influenszere, Whisper Ton. A celeb a TikTokon jelentette be mindezt, ahol egyúttal egy átlagos napjáról szóló videót is megosztott. Elmondása szerint az intézmény 1 hónapos fashion short course képzésen vesz részt, amit hihetetlenül izgalmasnak tart, hiszen a divatvilág legnagyobb embereitől tanulhat egy rendkívül sokszínű társaságban.

Az egyetem honlapjáról kiderül, hogy a világ több nagyvárosában is jelen lévő intézmény többféle képzéssel várja a jelentkezőket, kínálatában megtalálhatók a divat, design és művészeti képzések is. Ezek az időtartamukat tekintve rendkívül változatosak, így a több évestől egészen a csak egyetlen szemeszteren át tartó oktatásra is várják a jelentkezéseket. A képzés díja is ennek megfelelően változik az egyetemen, Whisper Ton például feltételezhetően 4100 eurót, tehát nagyjából 1,5 millió forintot fizethetett a kurzusáért.

Korábban megírtuk: bár a középiskolások zöme továbbra is hazai felsőoktatási intézménybe igyekszik, évről évre folyamatosan nő a külföldön teljes képzésben tanuló magyar diákok száma. A 2021/2022-es tanévben például 16 225 volt ez a létszám, ami 21 százalékkal haladja meg az öt évvel korábbi 13 461-es értéket. Tavalyi cikkünkből kiderült az is, hogy abban a kérdésben, hogy a jövőben hol szeretnének majd munkát vállalni, a középiskolások már jóval nagyobb mobilitási hajlandóságot mutattak: 37 százaléknyian külföldi munkát terveznek, 35 százalékuk maradna mindenképpen belföldön, és 28 százaléknyian még nem tudják, merre orientálódnának. A külföldi munkavállalást tervezők 56 százalékban a jobb megélhetést, további 24 százalékban a több munkalehetőséget említették annak fő előnyeként.

Címkék:
egyetem, oktatás, felsőoktatás, olaszország, tandíj, influenszer, tiktok,