Újra sztrájkba lépnek a tanárok: országszerte megbénulhat a tanítás

Pénzcentrum2023. március 16. 09:13

Újabb pedagógussztrájkot tartanak csütörtökön és pénteken. A PDSZ és a PSZ arra kéri a szülőket, hogy ezeken a napokon ne küldjék iskolába a gyerekeiket.

Csütörtökön és péntekenújabb országos pedagógussztrájkot tartanak, amit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hirdetett meg a közoktatásban és a szakképzésben dolgozók számára a korábban elindított gördülő sztrájk keretében. A két szervezet megítélése szerint a kormány érdemben semmilyen követelésükre nem reagált, ezért arra kérik a munkavállalókat, hogy erre a két napra szüntessék be a munkát. Az őket támogató szülőktől pedig azt, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyerekeiket.

A szakképzésben a sztrájk ideje alatt nincs tanítási kötelezettségük a pedagógusoknak, csak felügyeletet kell ellátniuk. A szakképző intézmények dolgozóit azért vonják be újra a munkabeszüntetésbe, mert a kormány nem tárgyalt velük az ágazatot érintő sztrájkkövetelésekről, egyebek mellett arról, hogy ők is legalább a közoktatásban dolgozó tanárokkal azonos fizetésemelést kapjanak.

Címkék:
kormány, sztrájk, pedagógus, pedagógus életpálya, pedagógustüntetés, pdsz, pedagógusok, psz, pedagógus életpályamodell, pedagógus bértábla, pedagógusok demokratikus szakszervezete, pedagógusok szakszervezete,